Kezdőlap Translation Fordítás Übersetzungen SDL Trados technológia Tech-Lingua Webshop

Hírlevél

TMLAB

TMLAB FORDÍTÁSMENEDZSMENT RENDSZER

Állás

Szoftver értékesítő munkatársat keresünk.

 

Részletek >>

Ingyenes bemutató

SDL LSP Partner

Hivatalos tréningközpont

Kövessen minket!

 

Megjelent az SDL Trados Studio 2019 SR1

2018. 12. 14. 14:53

Elérhető az SDL Trados Studio 2019-es verzió SR1 szervizkiadása


Tisztelt Ügyfelünk!


Megjelent az SDL Trados Studio 2019 verzió SR1 szervizkiadása, amely a jelenlegi Studio 2019 felhasználók számára ingyenesen elérhető. Az alábbi újítások nyújtotta előnyök kihasználása érdekében javasoljuk annak telepítését:

 
 • Továbbfejlesztett Alignment (szövegszinkronizálás) funkció
  • Alignment Editor: a szövegszinkronizálás funkció szerkesztői nézetében könnyebben lehet görgetni, illetve szegmenseket kiválasztani.
  • Szegmensek szétválasztása és beillesztése szövegszinkronizálás közben: a még párosítatlan szegmensek szétválaszthatók, illetve új szegmensek illeszthetők be, ami egyértelműbb szinkronizálást eredményez.
  • Go To funkció: gyors navigálás a szinkronizált szegmensek között státuszuk, jellegük vagy párosításuk típusa alapján – a szinkronizálás hatékonyabb ellenőrzése érdekében.
  • Keresés funkció: szövegre keresés a szövegszinkronizálás szerkesztőben.
  • Szinkronizálási metaadat mezők figyelmen kívül hagyása: egy új lehetőség, hogy a szinkronizálási metaadatok figyelmen kívül hagyhatók a fordítási memóriába történő importálás során.

 • Optimalizált fordítási memória*
  • A szövegkörnyezeten alapuló (CM) és a részleges egyezések precízebb, tökéletesebb kinyerése.
  • A japán teljes- és félszélességű forrásnyelvi karakterek jobb felismerése.
  • Részletesebb útmutatás a felhasználók számára bizonyos TM-beállítások frissítésekor, a precízebb TM-ek biztosítása érdekében.

 • Tökéletesített ellenőrzési folyamat: újítások a változások követése és a TQA funkcióban.
 
 • A képek tökéletesebb előnézete az XML fájlokban, egy az XSL stíluslapokban alkalmazott új paraméternek köszönhetően.
 
 • SDL Language Cloud Terminology
  • Az SDL Trados Studio mostantól szervesen együttműködik az SDL Language Cloud Terminology platformmal.
  • Az SR1 megjelenésével új előfizetési lehetőségek nyílnak a felhőalapú terminológiakezelést és a terminológiai adatbázisok egyszerű megosztását illetően mind a vállalati, mind a nyelvi szolgáltató felhasználók számára.
  • Az új Language Cloud Terminology bevezetésével némileg módosultak a meglévő SDL Language Cloud csomagok, ami esetleg Önt is érintheti. További információk>>


Az újításokkal kapcsolatos további információkért olvassa el az Studio 2019 SR1 kiadási megjegyzéseket.


*Fontos információ a fordítási memória kompatibilitásával kapcsolatban: az SDL Trados Studio 2019 SR1 arra kér minden felhasználót, hogy frissítse TM-jeit. Annak érdekében, hogy a kompatibilitás a TM-ek frissítését követően is biztosított legyen, javasoljuk, hogy a fordítási láncban résztvevő többi felhasználó is frissítse Studio verzióját. Ez azt jelenti, hogy vagy Studio 2019 SR1 vagy Studio 2017 (CU15) változattal kell dolgozniuk. További információkért kérjük, olvassa el a Studio 2019 SR1 kiadási megjegyzéseket.


A Studio 2019 frissítése az SR1 szervizkiadással

Amennyiben használja az AutoUpdate funkciót, a Studio 2019 megnyitásakor az értesítési sávban tájékoztatást kap a letöltés lehetőségéről. Ha nem használja az AutoUpdate funkciót, az SDL Trados Studio 2019 SR1 letöltéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Lépjen ki az SDL Trados Studio 2019 programból és zárjon be minden Microsoft Office alkalmazást.
 2. Lépjen be SDL felhasználói fiókjába.
 3. Lépjen be a Products & Plans > DOWNLOADS menüpontba. A DOWNLOADS menüpontban az SDL Trados Studio 2019 SR1 elérhetőségét egyértelmű kiemelés jelzi.
 4. Kattintson a „Download” gombra és mentse el a helyi merevlemezre a futtatható (.exe) fájlokat. Letöltést követően futtassa a telepítőfájlt (.exe), majd kövesse a varázsló által megadott lépéseket.


FONTOS: Az Ön hálózatos (Network) licencét ez a frissítés nem érinti, így a frissítést megelőzően nincs szükség licencének visszaadására.


Amennyiben bármely kérdése vagy megjegyzése van a frissítéssel kapcsolatban, lépjen kapcsolatba a technikai támogatást nyújtó csapattal:

 • Az érvényes támogatási és karbantartási szerződéssel rendelkező ügyfelek a szokásos módon kérhetnek támogatást az SDL-től SDL felhasználói fiókjukon keresztül.
 • A többi ügyfél az SDL Gateway portálon keresztül kérhet támogatást a licenceléssel kapcsolatos ügyekben.


« Vissza

© 2021
Adatkezelési tájékoztató